2012. május 9.

Hollywood Rose : Piknik a Holdon


Gondoltál már arra, milyen lehet egy piknik a Holdon? Hiszen tömött foggal legfeljebb úgy jutsz oda, ha valaki becsületesen tomporon rúg, hogy odáig repülsz. S ki az a Playboy a Balkánról? Láttad már? Olvasol róla rendszeresen pletykákat? Tudsz te bármit is? Nem tetszik a megnyilvánulásom? Szedjetek szét! Nekem mindegy. A holnap reggelem alapból karambol. A pontos Idő 21:11. Újabb kérdés: Bécs vajon Wien? Tanulj nyelvet vagy nézegess világtérképet, rájössz, talán. Vagy meg lehet hallgatni a második HR nagylemezt. S eldől, ki mire tudja a választ. Lehet még most is sötétben tapogatózol? Ne feledd, az cseppet sem oly elbűvölő, mint egy Árnyjáték! :)




Állítólag nem lett olyan rákendról. De akkor mi? Hooligans? Az számomra meg sem közelíti. Legfeljebb ugyanúgy vonzza élőben a csajokat.  Nos, a hangulat, az érzés, a témaválasztás. Valahogy nem idegen, talán picit nyugodtabb, kiforrottabb, mint az előző nagylemez. Hogy ez mennyire mutat előre, jó kérdés, lehet csak egy jól elkapott pillanatkép a jelenből. Elsőre hangzatos és érthető, nincs is ezzel bajom. A Minimal Design után miben más a helyzet? (Pl. volt hozzá két üveg borom :P). Mivel apám foga nem volt aranyból, az élet nincs ingyen, nem vet szét a pénz. De mindig ott van ingyen a jobb kezem… Motörhead pólóra váltva öltönyöm. Nos, füleljük, mégis mi más ez, ha nem kibeb****tt Rock N’Roll, az, amit a HR-től eddig is kaptunk?



Jó, kicsit hiányzik, hogy több olyan igazán tökös dalt halljak, mint korábban. Azt az igazi lendületet, amire elsőre beindul az ember. Lehet, picit érzelmesebb lett (magány, szerelem, bánat), hajrá csajok ill. csajozós bulik! :) S ugyanúgy megmondja a frankót, kertelés nélkül. Arról, amit mind átélhetünk a mindennapokban. Milyen, mikor az agyad újból földet ér, ráncokat táncol arcodba a múlt, kibújik a féreg az almából, hitelre minden jár, vagy épp te vagy most az alsó. Ne siránkozz, valakinek sínylődnie is kell! Vagy pár évig lehetsz sztár! Ennyire egyszerű. Ennyire érthető. Nem bonyolítják túl, csak jól öntik formába dalaikat, melyeket hallva pont, hogy e dolgokról feledtetnek, úgy, hogy ezt mind fellelni a dalok szövegében. Ehhez értenek igazán: feledtetni, jó hangulatot kelteni. Ki ne akarná kicsit is kiüríteni fejéből a negatívumokat, s jól érezni magát? Ez pont olyan, ami megoldja. Nálam ezúttal is bevált. Kicsit másképp, mint a korábbi korongon, de a hatást elérte. Ennyi a lényeg, mielőtt még túlragoznám. Persze, én itt szövegelek, te meg vagy elhiszed vagy nem. A megoldás sem bonyolult, talán veszed a fáradtságot s meghallgatod, figyelsz hozzá a szövegekre. Érted vagy sem, érzed vagy nem. Élőben is kap egy újabb ízt, hiszen koncerten minden más. De a lényeg nem változik: átérzed? Érted? Élvezed? Ha nem, akkor meg talán ezt is feleslegesen olvastad el. De köszi! Ennyi :P

Ui.: Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojja ki… vagy megyek a hivatalba….


Hollywood Rose : Piknik a Holdon
1. Alapból karambol
2. Szedjetek szét
3. Árnyjáték
4. Piknik a Holdon
5. Playboy a Balkánról
6. Idő
7. 21:11
8. Nekem mindegy
9. Bécs vajon Wien?
10. Így volna jó


http://www.hollywoodrose.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése