2011. október 27.

Exhausted,Kisherceg - Asylum pince (2008.01.31)


Mókás javaslatára elgondolkoztam, miért is van az, hogy miután rendszeresen bulit szervez az Asylum Pincébe, s el is mennek emberek, a híren s képeken kívül semmi, de szinte sosem volt írásos beszámoló, hogy esetleg aki nem jutott el, de kíváncsi, tudja hogy milyen volt a buli, vagy épp ez alapján döntené el, legközelebb eljön-e. Könnyen megközelíthető, hangulatos a hely, de mind a mai napig sokan nem is tudnak róla. Vagy hallottak ezt-azt, de bizonytalanok. Legfőképp nekik szól ez a rövidke beszámoló. Meg akit még érdekelhet, mi volt. Legutóbb január 31-én volt alkalmunk meglátogatni a helyet, amikor az Exhausted és a Kisherceg lépett fel.

Nem ez az első alkalom, hogy ellátogattam, az Asylum Pincébe, de nem is az utolsó. Mókás szervezésében megfordult már több banda, gyengébbek, jobbak, változó zenei minőségű esteken lehettünk jelen, de azt tényleg nem állíthatom, hogy bármikor rosszul éreztem volna magam. Ha netalán gyengébb banda is játszik, ott a társaság, s máris más hangulatot ad az egésznek, nem kínlódik magával az ember, és szívesen marad. S mivel nem egy óriás helyről van szó, sokkal inkább barátságos (talán családias) hangulatot lehet teremteni, de elég nagy ahhoz, hogy ha kb. 40 fő jön se kelljen nyomorogni. Ha valami panaszkodni lehetne, az szinte általános, bármerre menjek, tisztelet a kivételnek – a mellékhelység. Pozitív hozzáállással mondhatom azt, hogy a célnak megfelel. Végül is bulizni megyünk le, nem azért hogy a mellékhelységben ücsörögjünk.

Január utolsó estéje csütörtöki napra esett, a várható közönség részét megosztva ezáltal, a másnapi suli vagy munka miatt nem jöttek el, holott nem egy vészesen éjszakába nyúló buliról van szó, este 11 és éjfél közt van zárás, addig lehet élvezni a zenét, sörözgetni és beszélgetni a cimborákkal. Ettől függetlenül jöttek emberek, még mozgássérülten is, ott volt egy kisgond, mert pincehelység és kerekesszékkel nem egyszerű lejutni, 4en segítették le. De miért maradt volna otthon, itt az egész társasága, jól tette, hogy eljött kikapcsolódni.

Felvezetőként az Exhausted szerepelt, fiatalok mind, ránézésre még tizenévesek, a lényeg viszont a szereplésen volt. Punk-rock dalokat játszottak, leginkább már bevált slágereket, többek közt Blink182 és Alvin és a Mókusok számait, melyeket ismerhetünk már nagyjából 10 éve. Nem volt iszonyat jó, de ügyesek a srácok, csinálják csak, kellő mennyiségű gyakorlással még viszik valamire. Táncoló közönség is akadt, nem sok, de volt pár fiatal, aki lelkesen ugrálta végig a koncertet. (Vegyük alapul, hogy mindig a felvezető bandának a legnehezebb a dolga, pláne kis helyen kis közönséggel.) Játszottak legalább fél órát, töretlenül, megmutatták most mit tudnak, meglátjuk legközelebb lesz-e ugyanilyen jó, vagy több.

Következőnek érkezett a Kisherceg. Róluk sem hallottam még korábban, ugyanúgy fiatalok mind, bár az előzőhöz képest érettebbnek tűntek, majd mikor első számukat meghallottam, gondoltam ezt még inkább. Az egész műsorukat tekintve változatos és zeneileg kifinomult szereplésről számolhatok be. Időnként kispálosan hatott, máskor pedig a klasszikus rock’n’roll elemeknek örülhettünk, nagyon vegyes, ötletes és jól összeállított koncertet adtak, erre nem voltam felkészülve. De utólag külön öröm. Elégedett voltam a hangzással, a gitár használata sem okozott gondot számukra, s ritka nálam, de kivételesen nem panaszkodhatok az énekre sem. Műsoruk leginkább saját számokból épült fel emlékezetem szerint, s ha ilyen számokat tudnak írni és előadni, akkor helyük van a hazai zenei életben. Igényes, ötletgazdag, könnyen befogadható dallamos rock, a fiatalabb női közönség számára pedig első számú kedvenccé válhat. (Csak észre kell vetetni a lányokkal. S ha sok fiatal jó csaj jön, utána a srácok is sokkal szívesebben lesznek jelen, de javítsatok ki ha tévednék.) Tehát ez a Kisherceg zenekar, remélem nem most hallottunk felőlük utoljára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése