2011. október 27.

Novokain, Büntetés Végrehajtók, Kornflakes - Rézmál Kávézó


Míg sokaknak a vasárnap a pihenést jelentené, addig most se punnyadhattam nagyon, még ha rám is fért volna, hanem fáradtságom és nem túl fényes hangulatom ellenére is ellátogattam a Rézmál Kávézóba 3 fiatal zenekar szereplését meglesni, név szerint a Büntetés Végrehajtók, Novokain valamint a Korn-tribute banda, a Kornflakes. Biztos ismerősen cseng a Novokain neve, igen, gyógyszertárakban kapható egy ilyen fájdalomcsillapító, én viszont a zenekart ismerem nem túl rég, s kíváncsi voltam, vajon ők is rendelkeznek-e az adott hatással. S hogy mire jutottam? Továbbra sem az orvosi Novokain az, amire szükségem lenne.


Este nyolcra kiírt kezdéshez képest is hamar érkeztem, így sikerült még pár szót váltani némelyik zenekartaggal, főként a jövőbeli fellépések kapcsán, (pláne hogy megérkezett száguldó fotóriporterünk, és a Rockerek.hu bulit szervezte tovább miközben készített pár képet, persze hogy elsősorban fiatal csajokról), majd nagyjából fél kilencre felcsendült az első dallam a teremben, méghozzá a Büntetés Végrehajtók követték el, próbálva mindenki becsalni a friss levegőről. Miután az ajtót az újabban problémákat kiváltó csendrendeletnek köszönhetően becsukta a személyzet, egyértelmű volt, be kell menni ha hallani akarok valamit is. Nem bánom, lebilincselő fellépés volt, jól szóltak a hangszerek, hibátlan játékot hallhattak a jelenlévők. Nagyjából egy vonalra épült az est, alternatív rocknak nevezhető amit játszottak, akár ők is lehetnének Korn-tribute, csak épp nem Korn-t játszottak :)


Tovább is tudtam volna hallgatni a műsort, de időkorlát is létezik sajnálatos módon, így hát kb fél óra zenélés után leálltak, s jöhetett a Novokain a szerény színpadra. Gyors átszerelés után rá is zendítettek, szinte mindent eljátszottak, amit csak lehetett, nagyjából egy órán át hallhattuk őket, ami arra azért elég volt, hogy az addig székeiken ücsörgő vendégeket a "színpad" elé csalja s megmozgassa. Sorra kerültek a már ismertebb dalaik, a demo cd teljes anyaga (4 meghallgatható a zenekar honlapján is), s arra a következtetésre jutottam, hogy a cd elkészítése óta rengeteget fejlődtek, s egyre jobban játszanak. Némelyik dal pedig igencsak nagy átélésről tanúskodott, amit nem bánok, sokkal hitelesebb volt az előadásmód, Legfőképp a "Hát legyen" címet viselő szerzeményük,melynek refrénjében folyamatosan visszatérő "felejts el" fonéma majdhogynem üvöltve hangzott el. Emellett elhangzottak többek között a "Novokain" valamint a "Még nem" című nótáik, s elhangzott egy lassabb hangvételű dal is, talán eddig ez az egyetlen, mindenesetre kellemes kis kiállás a pörgősebb, erőteljes nóták közé ékelve.


Őket is tovább el tudtam volna hallgatni, de az idő szorít, a számok fogynak, s sor került a Korn-tribute zenekarra is, a közönség persze nem távozott, hanem türelmetlenül várta már a Kornflakes szereplését is. Csalódás nem is érhetett senkit, kifejezetten jól nyomták a srácok, leginkább a dobos és a basszer volt összhangban, de az eredeti felvételek ismeretében is azt kell mondanom, rendesen megtanulták a nótákat, egyedül az énekes hangja volt szokatlan hozzá, de nem is várhatjuk el, hogy Jonathanéval teljesen egyező legyen. Azon felül ez a banda is relatív fiatal, ha netán hibákat vétenek, majd kifejlődnek, bár efféle problémát nem észleltem. A jelenlévők pedig főként a zenekar előtt álltak, táncoltak, tomboltak, kevés ember akadt, kit ülve lehetett látni. Felcsendültek az ismertebb Korn-dalok (bár ahhoz már túl sok van, hogy mindet játszhatták volna), 1-2 meglepetés, majd sajnálatos módon következett a zárás, már a ráadásra sem kaptak időt.

Végeredményben elégedetten távoztam, megnyugtató, hogy vasárnap estére is akadhatnak jó programok és vannak még tehetséges zenekarok bőven, s máskor is számíthatunk hasonló bulikra, remélhetőleg nem sokára és nem világvégi szórakozóhelyeken :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése