2011. október 27.

Morpheus lemezbemutató, Avalon 2008.02.09.


Köszönhetően a jó promóciónak valamint az ingyenes bejutásnak valamint a praktikus különbusznak, elég sokan gondolták úgy, hogy megjelennek az Avalon Clubban a Morpheus lemezbemutató-koncertjén, ahol előzenekarként jelen volt még a Halor és a Doom Angel. Az 1998-ban alakult és változásokon átesett banda harmadik nagylemeze jelent meg, s a 2008 tavaszára tervezett 20 állomásos turné része volt a buli, hol élő erejüket próbálták bizonyítani. A szervezéshez mindenképp elismerés, akárcsak a színpadi kiálláshoz. Egy igazán jó heavy metal bulit kaptunk, olyan újításokkal, legalábbis ami a klub történetében az volt, és szerencsére működött.




Munka után nem rohantam túlzottan, s az influenza jelei már jelentkeztek, de gondoltam miért is tartana ez vissza, hát elmentem. Az elsőként játszó Doom Angelt már lecsúsztam, a Halor zenélt mire megérkeztem. Szinte megállás nélkül játszottak, némi konferálás, humoros megjegyzés, és folytatták is, nem hagyták bepunnyadni a népet. Mivel az énekes kicsit be volt rekedve, úgy döntöttek, az igazán éneklős dalokat kihagyják, s csak a zúzósabb számokból állt össze a setlist. Ami így sem volt rövid, a közönség nagy örömére, szereplésük alatt a terem több mint felét megtöltötte a nép, az első sorok pedig jó szokáshoz híven nem hagyták ki a fejmozgató izmok edzését. Korábban nem volt még szerencsém a bandához, így újdonságként ért produkciójuk, amire rosszat nem nagyon tudok mondani, a hangosításbeli gondokért nem ők felelnek, főleg ha nekik odafent jól szólt. Talán kicsit egysíkú volt, de egészét tekintve élvezhető fellépés, nem tiltakozok, ha máskor is meg kell hallgatni őket.

A Kaposváron alakult Morpheus koncertjére még többen vártak kíváncsi tekintetekkel, a koncertre pirotechnikát is ígértek. Ennek egy hátránya volt, mivel a színpad előtt nincs semmi kordon, időnként két security-s tessékelte illedelmesen hátrébb a közönséget érthető okkal, mert bár nem valami hatalmas nagy technikára kell gondolni, a veszélye attól még megvan. Persze látványba se rossz, az óriás csillagszóró effektus vagy leginkább a felcsapó lángcsóvák. És a klub sem gyulladt ki, tehát jól sikerült. Nagyjából le is játszották az új lemez anyagát, néhány korábbi slágert, nehéz megítélni, hogy tényleg annyira hosszú volt a koncert, vagy csak nekem tűnt annak (vessek magamra, minek is söröztem annyit megfázva?), rajtam kívül még páran meg is álltak pihenni időközben. A hangosítással akadtak problémák, az időnként besípoló mikrofon nem egy kellemes dolog (nagyjából ahogy Könnyű Tamás is vélekedett tömören), s ha ilyen gondok lépnek fel, én is nehezebben ítélem meg, hogy most csak a beállítás volt gyenge, vagy az ének sem volt annyira jó, esetleg Tamás is megfázott és azért akadhattak gondok. Nem firtatom tovább, a buli tekintetében jót produkáltak, a többi elválik legközelebb. Ami meglepetésként hatott, Nachladal István (Nahi) megjelenése, a vége felé derült ki, hogy ott van és énekelni fog ő is az egyik számban (még 2000-ben ő énekelt a bandában, utána váltak el útjaik), ami külön örömként hatott, a fellépés menetében érdekes és üdítő színfoltot alkotva. Majd még két-három szám, lángcsóvák a színpadon, s vége, relatív rövid after következett, stílusban hasonló zenékkel, majd az utolsó különbuszt jól megtöltve távozhattunk az éjszakában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése