2011. október 27.

Mindfields Factory 1. születésnap

Június 10-én tartotta első születésnapi koncertjét a tavaly még Mindfields néven feltűnt zenekar, akiket legutóbb az Emergenza döntőjében láthattunk az A38 állóhajón, akkori szereplésükkel való elégedettségemben indultam el, magammal csalva Cselik kollegát is. A vasárnap este de leginkább a hirtelen megeredt, szakadó eső éreztette  negatív hatását, sajnos nem telt meg a kupola, de az igazi rajongók jelen voltak, s nem bántak semmit, ismét szenzációs koncertben volt részük!


Még kezdés előtt legalább fél órával megérkeztünk a Ráday Kupolába, a banda ekkor még nem volt túl a beálláson, de inkább örülök neki, hogy nem nyugodtak, amíg nem úgy szólt minden, ahogy az rendjén van. Majd nagyjából fél kilenckor rákezdtek, méghozzá elég erőteljesen ahhoz, hogy aki eljött az ne ücsörögjön unalmában, hanem vonszolja magát a színpad elé, s ott érezze jól magát. Folytatták további felvételeikkel, szépen sorban, többek közt a tavaly szeptemberben felvett 4 számos demó teljes anyagát is, közben az énekes, Attila fokozta a hangulatot átvezető szövegeivel, nem állt tőle távol, hogy időnként bevesse humorát is, így alkottak teljes produkciót, amivel mindenki elégedett is lehet.


Persze nem csak gitárnyúzás-zúzás megy nekik, harmadik számuk végére következett egy hatalmas dobszóló, erre sem számítottam volna én kis naív... Ezen kívül a líraibb hangvétel sem áll távol tőlük, a demo lemezen is hallható Lake of Roses című dalukat is előadták, s bár elsősorban a gitárdallamokért tudok rajongani, itt egy tökéletes, a zenekari összhangot is tükröző művet hallhattunk olyannyira szívhezszóló módon, hogy még a munkát is abbahagytam volna, hogy nyugodtan élvezzem a zenét, s végül a videófelvétel mellett döntöttem, kár hogy nem normális kamera volt nálam, így a mély hangok torzítanak a hangfalak közelsége miatt, máskülönben egy csodálatos felvétellel lehetnénk gazdagabbak.
Ahogy telt az idő úgy fogytak a dalok, bár meg kell hagyni, rövid számot nem irtak még egyet sem, viszont megesett az, hogy a közönség szerette volna tovább hallani őket, viszont elfogytak a számok, s valamivel illik visszatérni, ha a közönség erre vágyik. Ismétlés helyett pedig ismét meglepetéssel rukkoltak elő, egy új dallal, amire épp a szöveg nincs még megírva, tehát az énekes csatlakozott a közönséghez, a többi tag pedig előadott egy újabb ütős "nótát", melynek első taktusaira sokan emlékezhettek még a tv-ből, nem más, mint a Mekk Mester főcímdala volt. A feldolgozás meglepő így első hallásra, de hibátlan volt, s akár lezárásra is tökéletes.


Majd oszlatás helyett folytatódott az ünneplés, ekkor zene már csak a helyi rendszeren található állományokról ment, viszont a zenekar pezsgővel kínálta végig a jelenlevőket (mindenkit!), s mint kiderült az énekes is születésnapját ünnepelte éppen. Ekkor sikerült őket elcsípnem még 1-2 fotó erejéig, nemcsak a zenekart, hanem hozzájuk csapódott még a szövegíró is, elvégre ő is a csapat szerves része! Elégedetten távozhattunk később, ismét egy jó estében volt részünk, felejthetetlen koncerttel. Persze, nem Sziget nagyszínpad, nem Sportaréna, de ha így folytatják lesz még az is. Teljesítményükre / minőségükre nézve viszont szinte mindegy hol játszanak, tökéletes produkcióval állnak elő, mindannyiunk nagyörömére! 

A zenekart tagjai :
Tóth Attila - ének
Lippai Tamás - gitár
Borbély Balázs - basszusgitár
Pivarcsi Gábor - billentyűs hangszerek
Hekket Máté - dobok és ütőhangszerek

http://rockerek.hu/gallery/Koncertek/2007/2007.06.10.MindFields.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése