2011. október 27.

Mr. Eddie Krueger – avagy a fenevad ezúttal Budaörsön támadt (2008.01.05)


Igaz, némi unszolásba került, de végül gyógyulófélben is elmentem megnézni, ezúttal mit alkot Mr. Krueger a színpadon. Szerencsére nem kellett oly messze menni, Budaörsre jár busz, összegyűlve részben a zenekarral, részben további kísérőkkel vettük célba a Budaörsi Városi Klubot. A helyet meglátva örültünk, hogy kulturált kívül-belül, már csak a kellő közönség legyen meg. Úgy is nézett ki, jönnek az emberek. Előbb a Nilakantha, majd a Revolution fellépését hallgathattuk, utánuk jött Mr. Eddie Krueger. A tervezetthez képest persze csúszás volt, utána pedig hamar el kellett kotródni, viszont ha minőségi szempontból nézzük, meg kell hagyni, jobb volt, mint reméltem, mindhárom zenekar jól teljesített. S aki Pestről lusta volt ennyit jönni, csak nyavalyog, hogy nincs igazán jó buli, akkor most elbújhat. Szombat estére esett (amikor többen ráérnének ugyebár), jól megközelíthető helyen (max. 40perc utazás), megfizethető áron, az italárak meg szinte viccesek, mit fűzzek még hozzá?


Elsőként a Nilakantha szereplését csodálhattuk, első hallásra nem sok reményt fűztem az egészhez, kissé erőtlen volt. Hard rock ás heavy metal közt ingadoztak, nem is lettek volna rossz nóták, csak valami hiányzott belőle. Kiültünk hát az előtérbe, mert dohányozni elméletileg csak ott lehetett, s míg jobbára mindenki sörözött, rá kellett fanyalodnom az alkoholmentes italokra, elég volt a gyógyszerek okozta kábulás (kösz doki, ettől biztos rendbe fogok jönni). No, ott ücsörögvén fülelek egyszer, ismerős a dallam. Kintről hallva olyan volt, mintha kispált játszanának, ekkor néztem vissza a terembe, rá kellett jönnöm, cska kintről hallatszott úgy, egészen mást adtak elő, de ekkor már kezdtek bemelegedni és igazán élvezhetővé vált a szereplésük. Kár, hogy már csak 2-3 számnyi idejük maradt addigra. De legalább elérték, hogy a végére pozitív irányba forduljon a véleményem :)

Pár perc szünet, de volt az legalább 10 is, ekkor már láttuk, nem szabadulunk oly hamar, mint reméltük. Következett a Revolution, többen ismerhetik pl. a Gyáros bulikból őket, bevallom, nem nagyon emlékeztem rájuk, csak ismerősnek tűntek. Persze hogy a Gyárból :) Elsősorban Metallica-számokat játszottak, változó sikerrel. Vannak pontok, amin van még mit gyakorolni, máshol meg majdnem jobb, mint az eredeti (még az ének is egész jól stimmelt). Közben persze időnként egy-két kerülő az előtérbe, mivel a teremben a padlón kívül más ülőhely nem akadt, viszont kint is lehetett hallani rendesen. Mikor újra visszatértem, ismét Metallica-dal következett (hm, ki gondolta volna? :P ), első taktusoktól kezdve kíváncsian figyeltem, ebből mi lesz. Ugyanis az egyik legnehezebbet vették elő, melyet ’One’ címmel ismerhettünk meg, még ’88ban (már aki akkor volt olyan korban, hogy felfogja mit hall). Nem kezdem isteníteni a bandát, de ezzel nőttek a szememben, bevállalták a teljes számot, tisztességesen. Míg a Korn is szokta játszani koncerteken ezt, a gitárszóló előtt be is fejezik, tehát afféle félmunka. A Revolution ezzel ellentétben lenyomta, ahogy kell, ami hiba volt, az a beállítás, mert pont itt nem lehetett hallani a gitárt eléggé. De az ének meg jó volt. Végülis ők ott nem úgy hallják, úgyhogy kenhetjük technikusra a dolgot. A zenekart meg jó lesz újra látni, ha továbbra is így játszanak.

Ismét pihenő, némi átszerelés, beállás, hangolás, na kezdjenek már, de még mindig nem az igazi, a technikus is ügyködik jobban. Na igen, mivel ez rögzítésre kerül. Végre közös beállás, ekkor jelezzük többen, hogy az énekre még egy picit, mert nem hallani rendesen. Ez is megvan. Tehát színpadon a Mr. Eddie Krueger, sajna a nép fogyatkozott közben, na mindegy, menjenek a búsba, a megmaradt közönség annál lelkesebb és hálásabb. A srácok meg szó szerint berobbanak az első számmal, s onnan kezdve nincs megállás, egymást követik a jól ismert Iron Maiden dalok, előkerül egy brit zászló, pár szám alatt aktívan lengetve, mert olyat is kell. S még én is kifejezetten élvezem a koncertet, pedig igazán sose rajongtam a Maidenért. Ennyit jelent egy jó színpadi produkció, és előadásmód. Minden tag kitesz magáért, hibátlan. Igaz, zeneileg nem vagyok annyira képzett, hallásom se 100as, de azt észreveszem, ha valami nem szól jól. Náluk ettől nem igazán kell félni. Félhettünk a sötétben; Futhattunk szabadon; mondták azt is, Legyünk gyorsak vagy halottak; s időnként Yosha visított olyat a mikrofonba, hogy a hangfal előtt állva majdnem rosszul lettem, s majdnem elrohantam a hegyekbe. 

Felsorolni se tudnám, mi minden szólt még, közel két órán át, merthogy a közönség se nagyon hagyta távozni őket. Csak még egyet, na még egyet. A végére már a dobost kellett győzködni, persze tudván i a kedvence, még rá lehetett venni, s lenyomták az Invaders-t is. Közben némi kábel-probléma a basszernál, látszott is, mennyire idegesíti, de gyors megoldásának eredményeként hirtelen olyan erővel kapcsolódott be a számba, hogy majd’ levitte a fejem. Pont ettől jók ezek a bulik. Szóval, ha szereted a Maiden-t, ha nem, Mr. Eddie Kruegerre eltolhatnád a képed legalább egyszer, aztán lehet véleményezni, amíg valaki nem látta, nem hallotta, egy rossz szót ne halljak! Meg különben is, próbáld meg, majd jön a fenevad, oszt jól lezúzza a fejed, igen aztat. Lezúzza és megcsócsálja. Mert ez már csak ilyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése